Kortrijkzaan maakt indruk: Dezelfde hoogte met Wesley en beter dan Emond

Kortrijkzaan maakt indruk: "Dezelfde hoogte met Wesley en beter dan Emond"

14-02-2019 16:51
2

Felipe Avenatti maakte indruk de laatste weken bij KV Kortrijk. De huurling van Bologna kon tijdens de wintermercato vertrekken, maar hij bleef bij de Kerels. Daarna is hij helemaal doorgebroken. Volgens Eddy Snelders moet hij makkelijk meekunnen bij de Belgische top.

"Dat hij zich nu eerst verder bewijst bij Kortrijk. Ik zie gelijkenissen met Santini en denk dat hij eenzelfde carrière mag ambiëren. Maar Avenatti heeft het probleem dat hij tussen twee posities invalt. Hij is goed genoeg voor de tien, maar niet als spelmaker in een topploeg. En als spits is hij niet wendbaar genoeg om zich vrij te lopen", vertelde de analist aan Het Nieuwsblad

De aanvaller genoot interesse van Standard, maar besloot om bij Kortrijk te blijven. "Bij een subtopper komt hij tot nu toe het best tot zijn recht omdat hij gekneed wordt volgens zijn mogelijkheden. Ik plaats hem op dezelfde hoogte met Wesley en hij is beter dan Emond. Maar ik zet een vraagteken of de transfer naar Standard een succes zou zijn geweest, want daar wilden ze hem toch als diepe spits", besloot Snelders.