Manchester United bevestigt torenhoge afkoopsom Mourinho en zes assistenten

Manchester United bevestigt torenhoge afkoopsom Mourinho en zes assistenten

14-02-2019 14:04 Laatste update: 14:08
2

Het ontslag van José Mourinho heeft Manchester United ruim 22 miljoen euro gekost. Dat maakt de Engelse grootmacht donderdag bekend.

Mourinho werd in december ontslagen door Manchester United. De resultaten waren al geruime tijd ondermaats, maar het duurde lang voordat de Portugese manager de wacht werd aangezegd. Dat had volgens Engelse media alles te maken met het hoge prijskaartje dat aan een ontslag hing: Mourinho en zijn zes (!) assistenten hebben in totaal 22,3 miljoen euro meegekregen, zo blijkt uit de financiële verslagen van United. Naar verluidt gaat 17 miljoen euro daarvan naar Mourinho.

Mourinho was tweeënhalf jaar werkzaam op Old Trafford en verliet Manchester United als nummer zes van de Premier League. Sinds de komst van interim-manager Ole Gunnar Solskjaer is de weg naar boven ingezet. De oud-spits uit Noorwegen gidste United naar de vierde plaats, wat aan het einde van de rit recht geeft op een ticket voor de play-offs van de Champions League. Dinsdag was Paris Saint-Germain met 0-2 te sterk in de achtste finale.