Kans klein dat Pozuelo start bij Genk, Clement kan teruggrijpen op twee opties

Kans klein dat Pozuelo start bij Genk, Clement kan teruggrijpen op twee opties

14-02-2019 14:00
4

Alejandro Pozuelo is met zijn gedachten niet meer bij Racing Genk. De Spanjaard en zijn entourage willen er alles aan doen om een transfer naar het Canadese Toronto FC. Het Laatste Nieuws acht het dan ook onwaarschijnlijk dat Pozuelo aan de aftrap komt tegen Slavia Praag, dat in Tsjechië de tegenstander is in de heenmatch voor de 1/16e finales van de Europa League.

Mocht Pozuelo inderdaad niet starten, dan heeft trainer Philippe Clement volgens de krant de keuze uit twee varianten voor het middenveld. 'Als Pozuelo niet start, kan Clement teruggrijpen naar het middenveld waarmee hij Moeskroen bekampte. Toen speelde hij met Wouters, Heynen en Malinovskyi', luidt optie één. Dat middenveld kwam toen echter niet helemaal uit de verf, getuige de 1-2 nederlaag in de eigen Luminus Arena.

Alternatief nummer twee betreft een basisplaats voor Ivan Fiolic. 'Of Clement behoudt Heynen en Malinovskyi als meest controlerende middenvelders en geeft de voorkeur aan Ivan Fiolic, de 22-jarige Kroaat die op termijn de natuurlijke opvolger van Pozuelo moet worden', klinkt het.

Weinig speeltijd
Fiolic kwam afgelopen zomer voor een som van 2,5 miljoen euro over van het Kroatische Dinamo Zagreb. Fiolic kwam voorlopig niet verder dan zeven optredens voor Genk. Bovendien was daar amper één basisplaats bij. Fiolic mocht in de kwartfinale van de beker starten tegen Union Saint-Gilloise, maar werd na een uur naar de kant gehaald, waar hij zag hoe zijn ploegmaats na strafschoppen werden uitgeschakeld.