Courtois wekt verbazing op Nederlandse tv: ''Waar heeft die man het over?''

Courtois wekt verbazing op Nederlandse tv: ''Waar heeft die man het over?''

14-02-2019 13:10 Laatste update: 14:33
7

Ajax speelde woensdagavond een fantastische partij tegen Real Madrid, maar verloor tegen de verhoudingen in met 1-2. De Nederlanders hadden in de eerste helft de pech dat de 1-0 werd afgekeurd door ingrijpen van de VAR. Thibaut Courtois was het eens met die beslissing, maar deed de wenkbrauwen fronsen op de Nederlandse televisie.

Courtois vond dat Ajax-aanvaller Dusan Tadic hinderlijk buitenspel stond. De nummer één van Real zei verder: ''Op dat moment probeert Tadic naar de bal te schieten. Ik reageer op zijn schot, maar hij mist de bal en ik was verrast'', gaf Courtois de reden voor zijn twijfelachtige optreden bij de betreffende fase.

Deze reactie leidde tot grote verbijstering bij analist René van der Gijp. ''Waar heeft die man het over? Hij dacht die gozer voor hem de bal ging schieten, maar het was een kopbal van De Ligt. Maakt verder niet uit'', trapt Van der Gijp cynisch af bij Veronica.

Van der Gijp was echter nog niet uitgesproken over Courtois. ''Het is een tonprater. Zo'n tonprater, die je ook met carnaval hebt. Die maar een beetje uit hun nek lullen. Hij dacht die gozer de bal ging inschieten, maar wie dan? Ik zat te kijken of ik water zag branden. Ik dacht: waar heeft die man het over?'', blijft Van der Gijp verbaasd.