'Topclubs strijden om handtekening De Ligt, ook Juventus denkt aan Ajacied'

'Topclubs strijden om handtekening De Ligt, ook Juventus denkt aan Ajacied'

14-02-2019 12:30

Juventus heeft belangstelling voor Matthijs de Ligt. Dat heeft Ajax-directeur Edwin van der Sar woensdagavond na Ajax - Real Madrid (1-2) bevestigd.

Van der Sar werd door de Italiaanse televisie gevraagd naar de situatie van De Ligt. De aanvoerder van Ajax wordt begeerd door veel Europese topclubs. "Of De Ligt naar Juventus gaat? Ik kan alleen zeggen dat er in Italië maar één club is die hem wil hebben, maar ik weet niet of hij ook daadwerkelijk naar Juventus gaat", aldus de oud-doelman bij Rai Sport.

De Ligt wordt sinds een paar weken nadrukkelijk in verband gebracht met Juventus. De Italiaanse grootmacht zou de beste papieren hebben voor zijn komst. Het vooruitzicht om volgend seizoen samen te spelen met Cristiano Ronaldo en 'mentor' Giorgio Chiellini moet De Ligt over de streep trekken. Juventus heeft bovendien goede contacten met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de Ajacied.

Woensdagavond zat Fabio Paratici, sportief directeur van Juventus, speciaal voor De Ligt op de tribune van de Johan Cruijff Arena. Ajax verloor met 1-2 van Real Madrid.