Bezorgt Pozuelo Genk nog meer problemen? Dit schept een precedent

Bezorgt Pozuelo Genk nog meer problemen? "Dit schept een precedent"

Gepubliceerd: donderdag 14 februari 2019 om 12:15do 14-02-2019 om 12:15

KRC Genk zit al enkele dagen met het 'probleem-Pozuelo'. De Spanjaard stuurt aan op een vervroegd vertrek. Dat zou Genk in de toekomst weleens voor problemen kunnen zorgen, zo geeft Bert Sterckx aan.

Volgens de radiocommentator kan het gedrag van Pozuelo de groepsdynamiek ook verstoren.  "De ploegmaats zien natuurlijk ook het gedrag van hun aanvoerder", zegt Sterckx bij Sporza. "Hij heeft een voorbeeldfunctie en is de leider waar sommigen naar opkijken. Hij is de motor. Het draait beter als hij er bij is. De anderen weten ook wel dat het sportief minder zou kunnen lopen als hij er niet meer bij zou zijn", klinkt het.

Het zou zelfs nog voor meer problemen kunnen zorgen. "Anderzijds, als hij dit kan doen, dan kunnen anderen dit ook doen in de toekomst. Dit schept een precedent. En als hij blijft, onder welke voorwaarden is dat dan? Dezelfde of betere voorwaarden? Ook daar zullen anderen weleens over nadenken. Over die elementen moet Genk ook nadenken", geeft Sterckx aan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pozuelo is samen met de spelersgroep van @krcgenkofficial toch afgereisd naar Praag 😲 #europaleague #jpl #krcgenk #pozuelo

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws