Solari ziet Real 'lijden' in Amsterdam: ''Ajax had al z'n energie bewaard''

Solari ziet Real 'lijden' in Amsterdam: ''Ajax had al z'n energie bewaard''

14-02-2019 10:31

Het imponerende optreden van Ajax in eigen huis tegen Real Madrid heeft Santiago Solari absoluut niet verrast. De trainer van de Spaanse grootmacht had vooraf al gerekend op een pittige avond in de Johan Cruijff Arena. Real won woensdagavond met 2-1 van Ajax. 

"Ajax heeft al zijn energie bewaard voor deze wedstrijd", zei Solari na afloop van het duel, tegen Movistar. "Ze zetten heel agressief druk. Gelukkig ontstond er een open wedstrijd, waarin ook wij tot kansen kwamen."

De Argentijnse coach vond zijn team geen geweldige indruk maken. "Maar: we kunnen heel goed lijden. Het kan niet altijd mooi zijn. We waren gewoon heel effectief en hebben onze snelheid ook optimaal benut. Dit is een fantastisch resultaat en straks zijn zij aan de beurt om te lijden in ons stadion."

Ondanks de 2-1 overwinning in Amsterdam is een plek in de kwartfinale van het miljardenbal zéker nog niet binnen, verzekert Solari. "We zullen de return net zo serieus benaderen als deze wedstrijd. We hebben het over een knock-outduel in de Champions League."

Op 5 maart staat Real Madrid-Ajax op het programma in Spanje. 

Lees ook: IJzersterk Ajax krijgt te weinig tegen Real Madrid na gelukje voor Courtois