Maehle was ooit bijna van KAA Gent: ''Die interesse kwam toen te vroeg''

Maehle was ooit bijna van KAA Gent: ''Die interesse kwam toen te vroeg''

Gepubliceerd: donderdag 14 februari 2019 om 09:30do 14-02-2019 om 09:30

Joakim Maehle heeft zich bij Racing Genk ontwikkeld tot één van de beste spelers in de Jupiler Pro League. Opvallend genoeg speelde de Deen bijna bij KAA Gent. De Buffalo's vingen echter bot bij zowel Maehle als diens toenmalige club Aalborg BK. Dat valt te lezen in de Gazet van Antwerpen.

Het is Evert Maeschalck, spelersmakelaar van onder anderen Hans Vanaken, die Gent-scout Gunter Scheepens twee jaar geleden op Maehle wijst. Gent schakelt vervolgens razendsnel. 'Bij Gent zijn ze laaiend. Na het bekijken van de beelden én de zegen van Hein Vanhaezebrouck, wordt scout Gilbert De Groote uitgestuurd naar Denemarken. Michel Louwagie is al vlug bereid om flink te betalen, meer zelfs dan de 1,3 miljoen die Genk een halfjaar later op tafel zal leggen', klinkt het.

Tot een transfer komt het helaas voor Gent niet. ''Die interesse kwam te vroeg. Joakim speelde pas een halfjaar als prof en achtte de overstap te snel'', legt moeder Maehle uit in de krant. ''Maar dat vonden wij een halfjaar later nog steeds, toen hij naar Genk ging. We begrepen niet wat er allemaal gebeurde.''

Niet het grootste talent
De familie Maehle had de stormachtige ontwikkeling niet aan zien komen. ''Toen hij 13 was, zat hij vaak op de bank en speelde hij met de tweede of zelfs derde ploeg. Je hoort zoveel verhalen over jonge voetballers die naar het buitenland vertrekken en mislukken. We maakten ons dan ook zorgen, maar dat vertelden we niet aan Joakim. Als hij dat wil, dan moeten we er zijn voor hem.'' En zo besloot Maehle naar Genk te trekken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws