Ramos na controversieel Ajax-doelpunt in Arena: Groot voorstander van VAR

Ramos na controversieel Ajax-doelpunt in Arena: "Groot voorstander van VAR"

14-02-2019 00:07
3

Sergio Ramos staat volledig achter de VAR. Tegen Ajax werd het doelpunt van Nicolas Tagliafico afgekeurd, vermoedelijk vanwege Dusan Tadic, die hinderlijk buitenspel zou staan. De VAR keurde de goal af. Ook Thibaut Courtois gaf zijn mening al over het voorval.

"Ik ben een groot voorstander van de VAR", zegt Ramos op de Spaanse televisie. "Het maakt voetbal eerlijker. Het heeft ons een paar keer pijn gedaan, maar vandaag was het er om een goal af te keuren, waar het uiteindelijk voor is."

Ramos trok met Real Madrid aan het langste eind in Amsterdam. Hij is onder de indruk van wat Ajax liet zien. "Het was een goede overwinning. We scoorden twee keer, hebben goed verdedigd en weten hoe we moeten lijden. We hebben een fantastisch resultaat geboekt en straks is het aan hen om te lijden in ons stadion."

Dat moet zonder Ramos, want de captain, die tegen Ajax zijn 600e wedstrijd speelde, pakte een gele kaart in de slotfase. Daardoor is hij geschorst voor de return. "Dat is jammer, maar het is nu tijd om te rusten. Ik hoop dat ik nog meer wedstrijden kan spelen en aanvoerder mag zijn van Real Madrid."