Vertonghen: En dan nog in de Champions League ... Het is één van die avonden

Vertonghen: "En dan nog in de Champions League ... Het is één van die avonden"

13-02-2019 23:43 Laatste update: 23:48

Tottenham Hotspur heeft alle kaarten in handen om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Thuis boekte het een comfortabele 3-0-overwinning tegen Borussia Dortmund. Met dank aan Jan Vertonghen, die een goal en een assist voor zijn rekening nam.

"Bij de rust was het 0-0 en we creëerden niet al te veel kansen. Dortmund gaf een sterke indruk. Zij hadden toen het betere van het spel, maar wij hebben dat omgekeerd in de tweede helft. Zij moesten gas terug nemen. Die vroege goal in de tweede helft hielp ons daarbij", aldus Vertonghen bij BT Sport.

"Eigenlijk zijn wij nooit tevreden met 1-0", verklapt de Rode Duivel. "Dus zijn we blijven aanvallen. Dat heeft ons ook het tweede en het derde doelpunt opgeleverd: het vertrouwen om verder te doen."

Droomavond
Vertonghen was zelf alomtegenwoordig. "Het is alweer van de eerste competitiewedstrijd van het seizoen geleden dat ik kon scoren, tegen Newcastle", herinnert hij zich. "Toen moest ik wachten op de doellijntechnologie om te kunnen vieren. Daarom was ik nu zo blij dat ik gewoon kon rondrennen, zeker omdat het al een tijdje geleden is dat ik nog eens scoorde op Wembley. En dan nog in de Champions League ... Het is één van die avonden."

Hoe verliep het doelpunt in de ogen van Vertonghen? "Het was een uitstekende voorzet van Serge (Aurier, nvdr.). Hij zag me lopen. We spraken er nog over voor de wedstrijd, dat wij als vleugelverdedigers op elkaars voorzet konden inlopen. Dat heeft hij duidelijk in gedachten gehouden", lacht de linkspoot.