Courtois eens met VAR-ingrijpen: Tadic stond buitenspel, hij belemmerde mij

Courtois eens met VAR-ingrijpen: "Tadic stond buitenspel, hij belemmerde mij"

13-02-2019 23:16
4

Thibaut Courtois meent dat het doelpunt van Nicolas Tagliafico in de eerste helft van Ajax - Real Madrid terecht is afgekeurd. De doelman van de Koninklijke vindt dat Dusan Tadic hinderlijk buitenspel stond.

"Matthijs de Ligt kopte op goal en ik wilde de bal eigenlijk oprapen", zegt Courtois bij Ziggo Sport. "Op dat moment probeert Tadic naar de bal te schieten. Ik reageer op zijn schot, maar hij mist de bal en ik was verrast. De bal botste daardoor op mijn arm en ging de lucht in. Ajax scoort, maar Tadic stond buitenspel. Het ging de scheidsrechters er denk ik om of hij mij belemmerde en dat was wel het geval, want na zijn actie moest ik reageren. Gelukkig voor ons was de VAR daar."

Courtois erkent dat Real Madrid zich gelukkig mag prijzen met de 1-2 zege in de Johan Cruijff Arena, maar was niet verrast door het agressieve spel van Ajax. "Nee, ik niet. Ik ken Ajax goed, kijk vaak Nederlandse tv, dus af en toe zie ik Ajax, PSV en Feyenoord wel voorbij komen. Ik wist dat ze heel goed hebben gespeeld in de Champions League. Zeker thuis is er een geweldige sfeer."

"Wij hadden het moeilijk om de bal in de ploeg te houden", vervolgt Courtois. "Hun pressie was heel goed. Voor ons een deugddoende overwinning, maar Ajax heeft een heel goede wedstrijd gespeeld."