Vertonghen is grote held bij Tottenham met assist en doelpunt tegen Witsel

13-02-2019 23:04 Laatste update: 23:17

Tottenham Hotspur lijkt zich op te kunnen gaan maken voor de kwartfinales van de Champions League. De eerste wedstrijd tegen Borussia Dortmund eindigde in een ruime 3-0 overwinning op de koploper van de Bundesliga. Jan Vertonghen werd de held van de avond.

Tottenham en Dortmund keken in de openingsfase de kat uit de boom en creërden geen grote kansen. Tottenham was via Lucas Moura dichtbij en Christian Pulisic zag een inzet gekeerd worden door Hugo Lloris. De doelman van Tottenham had in de eerste helft amper wat te doen, maar moest zich in de slotfase toch een aantal keren strekken. Vlak voor rust redde de Fransman knap op een kopbal van Dan-Axel Zagadou.

Tottenham mocht blij zijn dat de rust zonder tegentreffer werd gehaald, nadat er zelf amper iets werd gecreërd. Vlak na rust kantelde de wedstrijd echter volledig. Een minuut na het fluitsignaal zorgde Heung-Min Son voor de voorsprong, op aangeven van Vertonghen, die de bal perfect voor wist te geven. Roman Bürki was kansloos.

Dortmund was in de tweede helft amper nog gevaarlijk en liet de wedstrijd domineren door Tottenham, dat er eveneens geen spektakel van maakte. Moura was nog dicht bij de 2-0, die pas later zou vallen. Vertonghen was de aangever bij de 1-0 van Son en maakte de 2-0 in de 83e minuut zelf. Een paar minuten later werd het tweeluik beslist door Fernando Llorente, die de bal snoeihard binnenkopte na een perfecte corner van Christian Eriksen. Het was de genadeklap voor Dortmund.

De return in Duitsland is over drie weken.