Update: Inter pakt aanvoerdersband af én laat Icardi buiten wedstrijdselectie

Update: Inter pakt aanvoerdersband af én laat Icardi buiten wedstrijdselectie

13-02-2019 14:58 Laatste update: 14:56

Mauro Icardi is niet langer meer de kapitein van Internazionale. Dat maakte de Italiaanse club woensdag bekend. Radja Nainggolan moet vanaf nu Samir Handanovič kapitein noemen.

Sinds het seizoen 2015 – 2016 draagt Icardi de aanvoerdersband bij Inter. Daar komt nu dus verandering in. Jarenlang was Icardi de lieveling van de Nerazzurri, maar daar kwam de laatste tijd toch wat verandering in.

Sportief en extra sportief zijn er problemen met Icardi. De laatste keer dat de Argentijn scoorde was op 15 decemeber tegen Udinese. Sindsdien staat Icardi zeven wedstrijden droog. De 25-jarige spits doet ook moeilijk over zijn contract. Bij Inter ligt hij nog tot medio 2021 onder contract. Icardi wil liever meer verdienen of vertrekken.

Update 14.58: Het lijkt helemaal mis te zitten tussen Icardi en Inter. De Argentijnse vedette maakt geen onderdeel uit van de spelersgroep die woensdag afreist naar Oostenrijk voor het duel met Rapid Wien. Icardi ontbreekt in de negentienkoppige selectie van trainer Luciano Spalletti. Inter doet vooralsnog geen mededelingen over het ontbreken van de international. 

Dat de keuze nu op Handanovič valt, hoeft niet te verbazen. De 34-jarige doelman is ook al jaren een meubelstuk bij Inter. Sinds het seizoen 2012 – 2013 speelt Handanovič voor Inter.