'Reactie Di Maria op United-fans kan Argentijn schorsing voor return kosten'

'Reactie Di Maria op United-fans kan Argentijn schorsing voor return kosten'

13-02-2019 11:52
3

Angel di Maria moet vrezen dat hij wordt geschorst vanwege de manier waarop hij reageerde op supporters van Manchester United. De Argentijnse vleugelspeler werd op Old Trafford continu uitgefloten en nam sportief én verbaal wraak. Dat laatste kan hem mogelijk duur komen te staan.

Volgens de reglementen van de UEFA kan Di Maria namelijk worden bestraft op basis van artikel 15, weet RMC Sport. Voor het provoceren van supporters kan Di Maria voor een wedstrijd worden geschorst, aldus het Franse medium. Daarmee zou hij de return in Parijs missen. De UEFA heeft zich overigens nog niet uitgelaten over het gedrag van de Argentijn.

Di Maria, die in het seizoen 2014-2015 het shirt van Manchester United droeg, werd in de Champions League-wedstrijd tegen United veelvuldig uitgejouwd. Nadat hij door Ashley Young tegen de boarding was geduwd en een biertje naar zich toegegooid kreeg vanuit het publiek, nam Di Maria sportieve wraak. Bij zowel de goal van Presnel Kimpembe als die van Kylian Mbappé gaf Di Maria de assist.

De Argentijnse buitenspeler kon het na de openingstreffer van Kimpembe niet laten zijn frustraties richting de fans van United te uiten. Op beelden is duidelijk te zien dat Di Maria meerdere keren 'f*ck off' schreeuwt richting de fans. En dat zou zomaar gevolgen kunnen hebben voor de speler. Paris Saint-Germain heeft na dinsdagavond desondanks uitstekende papieren om de kwartfinale van de Champions League te halen. De Parijzenaars wonnen dinsdagavond met 0-2.