Anderlecht-icoon streng voor Arnesen en Verschueren: ''Is voor mij een raadsel''

Anderlecht-icoon streng voor Arnesen en Verschueren: ''Is voor mij een raadsel''

13-02-2019 10:30
21

Anderlecht pakte na de winterstop slechts 4 op 12 en zal naar alle waarschijnlijkheid tot de laatste speeldag moeten knokken voor een plaats in Play-Off 1. En dat terwijl werd verwacht dat de wintermercato beterschap zouden brengen. Gille Van Binst, die twee keer de Europa Cup II won met Anderlecht, is dan ook kritisch op de keuzes van Frank Arnesen en Michael Verschueren.

''De nieuwe spelers krijgen van mij nog wel wat krediet. Ik stel me wel vragen bij bepaalde keuzes op de transfermarkt deze winter. Ik dacht dat de komst van een nieuwe scorende centrumspits de absolute topprioriteit was? Uiteindelijk komen ze dan uit bij Bolasie, die geen spits maar wel een flankaanvaller blijkt te zijn. Nu staat Santini daar nog altijd in de spits te ploegen'', kaart Van Binst in Het Nieuwsblad een belangrijk vraagstuk aan.

Wat Peter Zulj betreft vindt Van Binst dat de Oostenrijker net als voorganger Ryota Morioka een belangrijke eigenschap mist. ''Een mooie, creatieve, technisch onderlegde middenvelder, maar snelheid heeft hij niet. Was dat niet exact de reden waarom ze Morioka aan Charleroi hebben verpatst?''

Raadsel
Tot slot oordeelt Van Binst dat terughalen van Kara Mbodji helemaal een vreemde zet is geweest. ''Waarom ze Kara hebben teruggehaald is me ook een raadsel. Die is volgens mij meer geblesseerd dan fit'', besluit het Anderlecht-icoon scherp.