Standard-sterkhouder weet het zeker: ''Daar kan Anderlecht niet aan tippen''

Standard-sterkhouder weet het zeker: ''Daar kan Anderlecht niet aan tippen''

13-02-2019 10:11
17

Razvan Marin is voor het tweede seizoen op rij een onbetwistbare sterkhouder op het middenveld van Standard. Marin is door zijn technische vaardigheden, loopvermogen en inzet graag gezien bij de fanatiek Standard-aanhang. De liefde is wederzijds.

''Onze supporters houden ervan als je tackelt. Als je er een beetje als een gek in vliegt, dan staan ze achter je en geven ze je extra kracht. Zo moet een echte twaalfde man zijn volgens mij. In Engeland gaat het publiek als naar een theatervoorstelling, je moet naar Griekenland of Turkije gaan om fans als de onze tegen te komen'', laat de 22-jarige Roemeen optekenen in gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

Marin leeft voor toppers als recent tegen Anderlecht (2-1), waarin hijzelf ook scoorde. ''De sfeer in het stadion in de wedstrijd tegen Anderlecht was fantastisch. Voor dat soort wedstrijden ben ik voetballer geworden.'' Volgens Marin schuilt daar op dit vlak ook een verschil met de aartsrivaal uit Brussel. ''Op sportief vlak kun je daar weinig over zeggen, want ploegen evolueren. Maar de steun van onze supporters is uniek. Daar kan Anderlecht niet aan tippen'', aldus de 12-voudig international.