Problemen tussen Rutten en Trebel: 'Fransman wil Anderlecht verlaten'

Problemen tussen Rutten en Trebel: 'Fransman wil Anderlecht verlaten'

13-02-2019 07:16 Laatste update: 07:42
12

Adrien Trebel leeft in onmin met Fred Rutten. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Volgens de krant herviel de Fransman in zijn oude knieblessure nadat de Anderlecht-coach hem – tegen zijn zin – liet opdraven in een oefenwedstrijd.

Na een operatie en enkele weken afwezigheid maakte Trebel in de oefenwedstrijd in Spanje tegen Hoffenheim zijn rentree. De Fransman speelde 64 minuten en voelde zich voldaan. Twee dagen later vond Rutten het echter nodig om Trebel tegen Heidenheim opnieuw op te stellen.

Opvallend: zowel Trebel zelf als de medische staf gaven een negatief advies. Zij vonden het beter om de 27-jarige middenvelder extra rust te gunnen, aangezien zijn lichaam de hoge intensiteit nog niet gewoon was. Rutten nam echter het risico en Trebel herviel.

Een vertrouwensbreuk
Nu – ruim een mand later – is het knieprobleem van Trebel nog niet van de baan. 'Sindsdien is er een vertrouwensbreuk tussen Trebel en Rutten. De coach noemt de Fransman nu zelfs geregeld 'Rebel' in plaats van Trebel. Of: Hij die altijd de baas wil spelen', schrijft Het Nieuwsblad.

Kwatongen beweren zelfs dat Trebel op een transfer mikt, maar dit is volgens de krant niet aan de orde. Ondanks de troebele relatie met zijn trainer wil de Fransman zijn ploegmaats bij Anderlecht niet in de steek laten. Bovendien voelt hij zich als ervaren speler verantwoordelijk binnen de kern.