Pozuelo schiet zichzelf in de voet: Als ik Genk was, deed ik een vreugdedansje

Pozuelo schiet zichzelf in de voet: "Als ik Genk was, deed ik een vreugdedansje"

Gepubliceerd: woensdag 13 februari 2019 om 07:00wo 13-02-2019 om 07:00

Laatste update: woensdag 13 februari 2019 om 07:03wo 13-02-2019 om 07:03

Alejandro Pozuelo koste wat het kost verlaten. In een open brief verklaarde de Spanjaard dat er geen schriftelijk, maar wel een mondelinge overeenkomst was om het seizoen uit te doen bij KRC Genk. Een goede zaak voor de club, aldus advocaat Thierry Vrancken in Het Nieuwsblad.

In het persbericht dat werd gelanceerd bevestigde Pozuelo dat hij en Genk een mondeling akkoord hadden, maar dat er niks is getekend. Volgens Vrancken is dit echter voldoende voor Genk om recht in haar schoenen te staan.

"Als ik de advocaat van Genk was, deed ik nu een vreugdedansje. Een wijziging aan een overeenkomst, zoals het weglaten van de afkoopclausule van acht miljoen uit het contract van Pozuelo, ontstaat op het moment dat alle partijen daar akkoord over zijn", klinkt het.

Een goede zaak voor Genk
Een schriftelijk bewijs hoeft niet per se. "Een getekende aanpassing aan zijn contract is daarvoor in principe niet vereist. Wel moet er een begin van bewijs zijn."

Pozuelo en diens entourage dreigen met een rechtszaak, maar die zou volgens Vrancken in het voordeel van Genk uitdraaien. "Dat kunnen bijvoorbeeld beelden zijn van de persconferentie waarin hij zegt dat hij bij Genk zal blijven. Dat hij zijn uitspraken nu zelf nog eens op papier gezet heeft, geeft Genk alleen maar meer munitie voor de rechtbank."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws