Snelders verwacht dat Anderlecht buiten top-6 valt: ''Kwetsbaarder dan Gent''

Snelders verwacht dat Anderlecht buiten top-6 valt: ''Kwetsbaarder dan Gent''

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 17:30di 12-02-2019 om 17:30

Laatste update: dinsdag 12 februari 2019 om 17:40di 12-02-2019 om 17:40

De spanning stijgt in de strijd om Play-Off 1. Zo tellen Anderlecht en KAA Gent na 25 speeldagen allebei 38 punten. Analist Eddy Snelders verwacht voor het laatste ticket een nek-aan-nekrace tussen beide topclubs, waarbij Gent naar zijn verwachting aan het langste eind trekt.

''Ik denk dat Anderlecht en Gent onderling zullen uitmaken wie het laatste ticket voor Play-Off 1 krijgt. Gent is voor mij favoriet. Anderlecht legt al weken een onregelmatig parcours af. Als je thuis niet van Zulte Waregem kan winnen, is er geen enkele garantie dat je dat wel doet tegen Club Brugge of KV Kortrijk'', deelt Snelders zijn voorspelling met Sporza.

Snelders vreest dat Anderlecht vooral op vreemde bodem te weinig punten pakt. "Dan heeft Anderlecht net als Gent nog drie matchen buitenshuis. Anderlecht is uit kwetsbaarder dan Gent. Er wordt gezegd dat Anderlecht langzaam rechtkrabbelt, maar in de resultaten is dat niet te zien'', besluit Snelders. De ex-Rode Duivel denkt dat KAA Gent aan het einde Racing Genk, Club Brugge, Royal Antwerp FC, Standard en Sint-Truiden zal vergezellen in Play-Off 1.

Het resterende speelschema van Anderlecht (6e): Antwerp (uit), Club Brugge (thuis), Lokeren (uit), KV Kortrijk (thuis) en KV Oostende (uit).

Het resterende speelschema van KAA Gent (7e): Waasland-Beveren (uit), Standard (thuis), Zulte Waregem (uit), KV Oostende (thuis) en Sint-Truiden (uit).

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws