Scheidsrechtersbaas Verbist reageert na buitenspelfase in Cercle - Club Brugge

Scheidsrechtersbaas Verbist reageert na buitenspelfase in Cercle - Club Brugge

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 13:50di 12-02-2019 om 13:50

Laatste update: dinsdag 12 februari 2019 om 13:58di 12-02-2019 om 13:58

Na de partij tussen Cercle Brugge en Club Brugge was er heel wat te doen om het buitenspeldoelpunt van Cardona. De aanvaller kreeg de bal terwijl hij buitenspel stond, maar de scheidsrechter en de VAR grepen niet in.

Tijdens Extra Time werd er al minutenlang gedebatteerd over de buitenspelsituatie. Serge Gumienny gaf eerder al aan dat Cardona wel in een buitenspelpositie stond, maar door een nieuwe regel niet afgevlagd mocht worden. Op de website van de KBVB komt scheidsrechtersbaas Johan Verbist met zijn mening.

Geen lijn
Verbist spreekt niet over de bewuste regel, wel over de positie van Cardona. Volgens hem kon de VAR niet ingrijpen omdat het busje geen buitenspellijn heeft. "Na een voorzet vanop links komt Irvin Cardona, al dan niet in buitenspel, in balbezit. Hij gaat alleen op doelman Ethan Horvath af en scoort", zegt Verbist.

"Gezien de posities van Brandon Mechele, Irvin Cardona en Stefano Denswil en het feit dat de VAR nog niet beschikt over de buitenspellijn is het onmogelijk te zien of de Cercle-aanvaller buitenspel staat", klinkt het.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws