Vlagincident Cercle-Club overroepen: “Dat is toch allemaal zo erg niet?”

Vlagincident Cercle-Club overroepen: “Dat is toch allemaal zo erg niet?”

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 12:26di 12-02-2019 om 12:26

Er was veel te doen om het vlagincident na afloop van de Brugse derby. Cercle Brugge en Club Brugge speelden 2-2 gelijk en Ivan Cardona probeerde een groene vlag in de middencirkel te planten. Toen gingen de poppetjes aan het dansen.

Het is goed mogelijk dat er nog straffen worden uitgedeeld want scheidsrechter Lawrence Visser heeft een verslag naar het bondsparket gestuurd. Cercle-watcher van Het Nieuwsblad Julien Verriest vindt dat het hele incident overroepen wordt. “Dat is toch allemaal zo erg niet. Is het nodig om dat zo op te kloppen?”, begint Verriest.

Club Brugge heeft in het verleden al eens hetzelfde gedaan. “Ik herinner mij dat Club het in het verleden ook nog gedaan heeft en ik weet wel dat zijn toen gewonnen hadden, maar voor Cercle voelde die draw zondag als een overwinning aan. Irvin Cardona was onze man van de match en is populair bij de fans. Die jongen bedoelde daar niks mis mee en dat heeft hij achteraf ook mooi uitgelegd op televisie.”

“Vormer is ook een jongen die achter zijn ploeg staat en een opgewonden standje, maar ik vind het fout als ze dan zeggen in ons stadion of niet in mijn tuin, terwijl dit stadion gewoon eigendom van de stad Brugge is. Wat mij wel stoorde, is het feit dat het veld vol liep van mensen die er niks te zoeken hadden. Voetbal is toch 11 tegen 11? Ik zag echte trainers, verzorgers, kinés en materiaalmannen allemaal duwen en trekken op dat veld, minstens dertig man per ploeg. Onbegrijpelijk!”

Poll

Vind jij dit ook?

(95 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws