Incidenten stapelen zich op in België: “Voetbalbond draagt verantwoordelijkheid”

Incidenten stapelen zich op in België: “Voetbalbond draagt verantwoordelijkheid”

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 18:14ma 11-02-2019 om 18:14

De incidenten stapelen zich de laatste tijd op in België. De Klassieker tussen Standard Luik en RSC Anderlecht werd ontaard door uitdagend gedrag en afgelopen speeldag was er ook controverse tijdens de Brugse derby.

Er zijn ook meer en meer supportersrellen en incidenten. Professor filosofie en ethiek aan de UGent Ignaas Devisch vindt dat de voetbalbond moet ingrijpen. "De bond heeft er een zekere verantwoordelijkheid in om supporters en clubs over heel België, zeker die aan de top, mee te responsabiliseren in dat verhaal waar voetbal moet voor staan."

"Als het dan alleen maar iets wordt waar je de ander probeert zoveel mogelijk te pijnigen, moet je je als verantwoordelijke organisatie toch de vraag stellen: ‘Wat is de toekomst van onze sport, welk voorbeeld willen we geven aan jeugdspelers, welke waarden willen we uitdragen?’", vertelt Devisch tegenover Sporza.

"In alles waar die sport om draait, zou dat aanwezig moeten zijn: op training, bij de ouder die langs de kant zijn kind iets toeschreeuwt, de verantwoordelijke, de supporter, enz... Sport is geen vrijplaats om je op een gewelddadige manier te buiten te gaan. Ik vrees dat dat voor sommigen nog altijd het geval is”, aldus Devisch.

Poll

Met akkoord?

(252 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws