Thorup krijgt geslaagd rapport van KAA Gent: “Daar hecht hij veel belang aan”

Thorup krijgt geslaagd rapport van KAA Gent: “Daar hecht hij veel belang aan”

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 17:42ma 11-02-2019 om 17:42

Laatste update: maandag 11 februari 2019 om 17:43ma 11-02-2019 om 17:43

Jess Thorup behaalde tot nu toe een 24 op 45 én een bekerfinale. Bij KAA Gent zijn ze tevreden met hun coach, dat laat Michel Louwagie weten tegenover Het Laatste Nieuws.

Tijdens VISTA! laat Louwagie weten dat Thorup een geslaagd rapport krijgt. “We zijn tevreden over hem. Het is iemand die heel veel werkt. Dat vinden we zeer belangrijk. ’s Morgens om 8u op de club, ’s avonds als laatste naar huis. Dat horen we graag. Een coach moet een workaholic zijn. Het is iemand die de belangrijkste werknemer is binnen de club. Ik denk dat de coach nog belangrijker is dan de manager – echt waar.”

“Thorup hecht heel veel belang hecht aan de psychologie van de spelers”, gaat Louwagie verder. “Hij heeft heel veel individuele gesprekken - na elke wedstrijd doet hij dat. Hij is methodesterk. In elke training zit er een doel. Hij probeert dat dan te transponeren naar de match. Heel veel clubs willen in overleg met een coach gaan. Thorup past perfect in het profiel dat we uitschreven.”

Opbouwen
“We zijn iets aan het opbouwen. In die zin moet je de coach carte blanche geven, hé. In dat proces zit waarschijnlijk ook het verlies van gisteren. Dat hoop ik toch. Je voelt dat de fans zich terug achter de club zetten en iedereen vertrouwen heeft. Het betekent dat Gent terug aan het leven is. In zo’n proces zit ook een onvoorzien verlies, waar de voorzitter en ik veel schrik voor hadden.”

Plaats een reactie

vdsteel +19
maandag 11 februari 2019 om 19:37
Ik vind het inderdaad een trainer die bij AA Gent past. Geen dikke nek en sympathiek voorkomen. Denk ook dat hij voor iedereen gelijk is en dat hij de kleedkamer kuist waar het nodig is. Hij is de baas en moet zoals Louwagie zegt carte banche krijgenHoop dat hij niet weg geplukt wordt.
Vind ik leuk
Lunam +1990
maandag 11 februari 2019 om 19:53
Ben altijd beetje wantrouwig als ze na nederlaag die ze moesten winnen, beginnen met een coach te bewieroken die zijn doelstelling niet of met moeite lijkt te halen.
Vind ik leuk
VeeDeeVee +20207
maandag 11 februari 2019 om 21:00
De juiste man op de juiste plaats. Die Scandinavische nuchterheid siert hem.
Vind ik leuk
maandag 11 februari 2019 om 21:39
Een goede rapport pas als hij POI haalt anders niet. De beker winnen en geen POI halen daar kan ik niet mee leven. Een club als Gent moet voor beide doelstellingen gaan.
Vind ik leuk
dinsdag 12 februari 2019 om 09:03
Ik ken Gent! Dat is ook een half trainers kerkhof ant worden! Als hij play off 1 niet haald zou ik er niet van verschieten dat em buite word gegooid!!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws