Thorup krijgt geslaagd rapport van KAA Gent: “Daar hecht hij veel belang aan”

Thorup krijgt geslaagd rapport van KAA Gent: “Daar hecht hij veel belang aan”

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 17:42ma 11-02-2019 om 17:42

Laatste update: maandag 11 februari 2019 om 17:43ma 11-02-2019 om 17:43

Jess Thorup behaalde tot nu toe een 24 op 45 én een bekerfinale. Bij KAA Gent zijn ze tevreden met hun coach, dat laat Michel Louwagie weten tegenover Het Laatste Nieuws.

Tijdens VISTA! laat Louwagie weten dat Thorup een geslaagd rapport krijgt. “We zijn tevreden over hem. Het is iemand die heel veel werkt. Dat vinden we zeer belangrijk. ’s Morgens om 8u op de club, ’s avonds als laatste naar huis. Dat horen we graag. Een coach moet een workaholic zijn. Het is iemand die de belangrijkste werknemer is binnen de club. Ik denk dat de coach nog belangrijker is dan de manager – echt waar.”

“Thorup hecht heel veel belang hecht aan de psychologie van de spelers”, gaat Louwagie verder. “Hij heeft heel veel individuele gesprekken - na elke wedstrijd doet hij dat. Hij is methodesterk. In elke training zit er een doel. Hij probeert dat dan te transponeren naar de match. Heel veel clubs willen in overleg met een coach gaan. Thorup past perfect in het profiel dat we uitschreven.”

Opbouwen
“We zijn iets aan het opbouwen. In die zin moet je de coach carte blanche geven, hé. In dat proces zit waarschijnlijk ook het verlies van gisteren. Dat hoop ik toch. Je voelt dat de fans zich terug achter de club zetten en iedereen vertrouwen heeft. Het betekent dat Gent terug aan het leven is. In zo’n proces zit ook een onvoorzien verlies, waar de voorzitter en ik veel schrik voor hadden.”

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws