Manager Pozuelo dreigt met rechtbank: “Dan moet Genk meewerken aan transfer”

Manager Pozuelo dreigt met rechtbank: “Dan moet Genk meewerken aan transfer”

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 17:06ma 11-02-2019 om 17:06

Laatste update: maandag 11 februari 2019 om 17:06ma 11-02-2019 om 17:06

De transfersoap van Alejandro Pozuelo begint nare vormen aan te nemen. Nu meldt Het Nieuwsblad dat zijn entourage dreigt naar de rechtbank te stappen. De middenvelder wil een overstap naar FC Toronto forceren.

Het struikelblok is de opstapclausule van acht miljoen euro die in het contract van Pozuelo staat. Na de transferperikelen van Al-Ahli afgelopen maand werd volgens KRC Genk duidelijke afspraken gemaakt dat de clausule pas volgende zomer in werking zal treding. Manager David Garcia spreekt dit nu echter tegen.

“Genk moet zich houden aan de clausule in Alejandro’s contract. Als een club een bod van 8 miljoen euro doet, moet het meewerken aan een transfer. Toronto heeft dat bod gedaan en dus moet Genk met Toronto aan de tafel.” De zaakwaarnemer van Pozuelo kan de ‘wet van 78’ gebruiken om onder een contract uit te komen.

“Ik kan u nog niet zeggen wanneer we naar de rechtbank stappen”, vervolgt Garcia. “Maar met Genk praten we niet meer. Alejandro traint wel nog mee omdat hij zijn contract wil respecteren zo lang het niet is ontbonden.” De entourage van Pozuelo hoopt dat Genk alsnog akkoord gaat met acht miljoen euro.

Wet van 78
Via de wet van 78 moet de speler enkel een verbrekingsvergoeding betalen en die ligt een stuk lager. De MLS heeft echter ook strikte regels in verband met spelers onder contract, dus dan is het ook niet zeker of Pozuelo naar Toronto kan trekken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws