De indrukwekkende statistieken van Samatta, de man die bijna tegen iedereen scoort

De indrukwekkende statistieken van Samatta, de man die bijna tegen iedereen scoort

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 15:16ma 11-02-2019 om 15:16

Afgelopen weekend won KRC Genk met 2-0 van Standard. Ally Samatta scoorde beide Genkse goals. Dat brengt zijn totaal op 19 treffers dit seizoen. Niemand anders in de Jupiler Pro League doet beter. Een nieuwe Genkse topschutter op het einde van het seizoen komt almaar dichterbij.

Dit seizoen voert Samatta trots de topschutterslijst aan. In 24 matchen was hij goed voor 19 doelpunten. Hamdi Harbaoui – die totaal aan 99 treffers in Eerste Klasse over zijn gehele loopbaan zit – staat in de topschutterslijst momenteel op de tweede plaats met 14 goals in 22 wedstrijden. Nany Dimata vult het podium aan. De aanvaller van Anderlecht zit aan 13 stuks in 20 matchen.

In tegenstelling tot andere topschutters scoort Samatta al heel het seizoen. Zijn eerste treffer van het jaar maakte hij in zijn derde match van het seizoen. In de 3-1 zege tegen Charleroi begon zijn teller op te lopen. Hij maakte er meteen twee.

Samatta houdt zijn doelpunten niet alleen voor de 'kleine' matchen. Ook in de toppers staat hij er. Tegen Standard scoorde hij dit seizoen al drie keer. Tegen Antwerp maakte hij er twee en ook tegen KAA Gent was hij goed voor twee goals. Tegen Club Brugge scoorde Samatta dit seizoen nog niet. Zondag krijgt de aanvaller een kans om daar verandering in te brengen. Tegen Anderlecht speelde Samatta twee keer, maar scoorde niet.

Tegen Zulte Waregem maakte Samatta dit seizoen tot nu toe zijn enige hattrick in de competitie. Twee goals in één match zijn dit jaar meer aan hem besteed. Tegen Charleroi, Antwerp, KAS Eupen en Standard was het telkens twee keer raak. Als Samatta scoort, verliest Genk niet. Wel speelde het al twee keer gelijk na een treffer van Samatta. Tegen Standard en KV Kortrijk werd het 1-1.

In de voetsporen van Strupar en Sonck
Moest Samatta op het einde van het seizoen nog bovenaan de topschutterslijst staan. Dan treedt hij in de voetsporen van Wesley Sonck en Branko Strupar. Zij zijn de enige twee spelers die ooit voor Genk op het hoogste niveau zich konden kronen tot topschutter van België. Strupar zijn totaal in het seizoen 1997 – 1998 eindigde op 22 treffers. In het seizoen 2002-2003 maakte Sonck er ook zoveel. Een jaar voordien kroonde Sonck zit tot topschutter samen met Cedric Roussel. Beide spelers maakten toen 30 goals.

Lees ook: VP 11 Van De Week, Speeldag 25: Alle remmen los bij KRC Genk

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws