Goots ziet het somber in voor Antwerp-speler: Dat heeft niets veranderd

Goots ziet het somber in voor Antwerp-speler: "Dat heeft niets veranderd"

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 12:15ma 11-02-2019 om 12:15

Laatste update: maandag 11 februari 2019 om 12:15ma 11-02-2019 om 12:15

Antwerp liet afgelopen zaterdag drie dure punten liggen bij hekkensluiter Sporting Lokeren. Patrick Goots is teleurgesteld, maar maakt er ook geen drama van.

De ex-goalgetter van Antwerp wist dat het een lastige partij ging worden. "Het is niet omdat Lokeren op de laatste plaats staat, dat je daar even gemakkelijk gaat winnen, hé. Zo’n ploegen, vechtend ­tegen de degradatie, zijn soms de moeilijkste, zeker in de laatste rechte lijn. En dan snap ik die kritiek wel. Het kan niet dat Antwerp zo slap startte tegen Lokeren', vertelt hij aan Gazet Van Antwerpen.

Nochtans is mentaliteit het stokpaardje van de coach. "Voor een coach als Bölöni, die 'verslapping' niet tolereert, is het een teken aan de wand dat zijn ploeg dan toch zo aan een wedstrijd begint en geen enkele scherpte toont. Dat kan en dat mag niet gebeuren. Het duidt toch op ‘iets’ dat niet goed zit. Je kan het een 'accident de parcours' noemen, maar het mocht ­eigenlijk niet gebeuren."

Goots weet niet of Geoffry Hairemans het verschil had kunnen maken. "Bölöni krijgt veel kritiek op het feit dat hij Hairemans geen kans gunde, na zijn sterke invalbeurt op Oostende. Maar was het beter geweest mét Hairemans in de ploeg? Ik weet het niet. Ik weet nu alleen dat die goal van hem in de 90e minuut tegen Oostende voor ­Bölöni niets veranderd heeft aan zijn ­situatie. Het is nogmaals duidelijk: Bölöni ga je niet zo snel van gedacht kunnen veranderen. Nooit."

Antwerp moet winnen van Anderlecht
De clash met Anderlecht moet volgens Goots een driepunter worden voor Antwerp. "Tegen een ploeg die nog altijd weinig vertrouwen uitstraalt, moet Antwerp winnen. Zo simpel is het. Zeker omdat ze hen zo niet alleen de doodsteek kunnen geven, maar met winst al zeker zijn van Play-off 1."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws