Twijfels rond Club Brugge nemen toe: 'Zo word je geen kampioen'

Twijfels rond Club Brugge nemen toe: 'Zo word je geen kampioen'

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 10:00ma 11-02-2019 om 10:00

Club Brugge kon alweer niet winnen. In de stadsderby tegen Cercle Brugge werd het 2-2, al was er bij de gelijkmaker van groen-zwart heel wat discussie. Toch blijft de balans hetzelfde: Club presteert veel minder na Nieuwjaar. Dat vindt ook Ludo Vandewalle.

'Club Brugge was heer en meester in de Brugse derby. Toch liet het zich ringeloren nadat het twee keer op voorsprong was gekomen. Dat duidt op een gebrekkige focus. En zonder dat word je geen kampioen', opent de chef voetbal van Het Nieuwsblad.

Blauw-Zwart kwam tot tweemaal toe op voorsprong, maar kon de drie punten niet over de streep trekken. 'Het is onwaarschijnlijk hoe Club Brugge een wedstrijd die het, op twee keer een halve minuut na, helemaal in handen had toch niet winnend afsloot', aldus Vandewalle.

Volgende week Club-Genk
Door het gelijkspel tegen Cercle en de zege van Racing Genk in de topper tegen Standard is de achterstand voor Club opgelopen tot elf punten. Volgende week zondag staat de topper tegen Genk op het programma. Blauw-Zwart moest haast winnen, wil het zijn kansen op een nieuwe landstitel gaaf houden.

Poll

Zie je Club Brugge nog kampioen spelen?

(307 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws