Moeskroen is onze nachtmerrie, ze zijn blijkbaar te goed voor ons

"Moeskroen is onze nachtmerrie, ze zijn blijkbaar te goed voor ons"

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 23:18zo 10-02-2019 om 23:18

KAA Gent heeft zichzelf in de voet geschoten in de strijd om Play-Off 1. Thuis tegen Royal Excel Moeskroen, dat de laatste weken wel uitstekend op dreef is, ging het de boot in: 1-2. Jess Thorup heeft stilaan een Moeskroen-syndroom.

Ook in de heenronde legden de Henegouwers Gent immers over hun knie. "Vooraf zei ik al dat Moeskroen goed bezig was. Ze zetten ons hoog onder druk en wonnen de duels. Plots stond het 0-2", beschrijft Thorup de wedstrijd bij Sporza. "We veranderden wat, wat ons het momentum gaf. We maakten de aansluitingstreffer en hadden kansen op 2-2."

"Maar ook Moeskroen had nog goeie kansen, geeft de Deen ruiterlijk toe. "Moeskroen is onze nachtmerrie en gelukkig spelen we er niet meer tegen de komende weken. Ze zijn blijkbaar te goed voor ons. Play-Off 1 wordt nu heel moeilijk. Er zijn nog maar 5 matchen. Als we matchen als deze verliezen, hinken we achterop en zullen we moeten achtervolgen."

Nochtans had het anders kunnen lopen, want ook Gent had meer doelpunten kunnen maken. "Normaal maken David en Alex die kansen af, maar je kunt niets zeggen tegen Moeskroen. Zij hadden ook kansen, proficiat aan hen. Ze speelden een goeie match", zwaait Thorup met lof naar collega Bernd Storck. Die kwam na de wedstrijd met opmerkelijke excuses op de persconferentie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws