Laatste vijf speeldagen erg spannend: Genk, STVV en ... Kortrijk doen gouden zaak

Laatste vijf speeldagen erg spannend: Genk, STVV en ... Kortrijk doen gouden zaak

10-02-2019 23:02
5

Speeldag 25 is ongetwijfeld één van de opvallendste uit de Jupiler Pro League geworden. Op KRC Genk en Sint-Truiden na lieten alle ploegen uit de top-acht kostbare punten liggen. En dus komt er met KV Kortrijk plots een nieuwe Play-Off 1-kandidaat op de proppen.

Nochtans beloofde speeldag 25 voor veel van de topploegen eigenlijk weinig problemen op te leveren. Zo mochten RSC Anderlecht, KAA Gent en Royal Antwerp FC het opnemen tegen haalbare kaarten. Anderlecht speelde echter 0-0 gelijk tegen Zulte Waregem, terwijl Gent en Antwerp zelfs pijnlijk de boot ingingen, tegen respectievelijk Royal Excel Moeskroen en hekkensluiter Sporting Lokeren.

Zo kroonden de Limburgse teams zich tot winnaar van de speeldag. Genk zette in de kraker op vrijdag Standard Luik opzij en telt nu al elf punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge, dat zich in de Brugse derby niet kon onderscheiden (2-2). Ook Sint-Truiden zette een reuzenstap voorwaarts, weliswaar in de strijd om Play-Off 1. Het verschil met het nummer zeven, Gent, bedraagt nu vier punten.

Stunt van formaat
Door de opvallende resultaten van de bovenste ploegen gooit zowaar een nieuwe ploeg zich in de strijd. Kortrijk doet met twee zeges op rij weer volop mee voor de knikkers. De West-Vlamingen staan momenteel op slechts vier punten van Anderlecht, dat de zesde plaats bekleedt. Aangezien het gat met nummer vijf STVV vier punten telt, kijken de Brusselaars best achterom.

Terwijl er de komende weken enkele topaffiches op het programma staan (Anderlecht treft Antwerp en Club Brugge, Genk neemt het op tegen Club en Antwerp en Standard ontvangt ook nog eens Gent), heeft KVK met Charleroi, Waasland-Beveren en Cercle een relatief makkelijk drieluik. Zorgen de troepen van Yves Vanderhaeghe voor de stunt?

Bron: Soccerway.com