Opmerkelijk: Club Brugge kreeg extra tijd van... amper 45 seconden

Opmerkelijk: Club Brugge kreeg extra tijd van... amper 45 seconden

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 21:30zo 10-02-2019 om 21:30

Club Brugge moest zondagmiddag twee puntjes achterlaten tegen Cercle. Het werd 2-2. Een echt slotoffensief bleef uit bij Blauw-Zwart, maar er was ook bitter weinig tijd voor.

Club kreeg in de tweede helft vier minuten extra, maar daar had het bitter weinig aan. Na een blessurebehandeling en een opstootje na de rode kaart van Johanna Omolo bleef er vrijwel niets over. De bal heeft in totaal 46 seconden gerold in die vier minuten.

Het inspireerde een lid van 'The Blues Of F.C. Bruges' zelfs om in de pen te kruipen. "Wie een schoolvoorbeeld zoekt van één van de grootste frustraties in het profvoetbal, herbekijkt de laatste tien minuten van de Brugse derby. De bal heeft er pakweg een minuut gerold. Het is zoals naar reclame kijken met af en toe een stukje film tussen: onnoemelijk vervelend. Die tien minuten stellen een enorme ergernis in de voetbalsport aan de kaak: het probleem van de onsportiviteit", opent hij zijn column.

De oplossing zou kunnen zijn om een aftelklok te gebruiken, die enkel tikt als de bal in het spel is. "Laten we Lawrence (Visser, red.) dus een handje toesteken en eindelijk de effectieve speeltijd invoeren. Het zou een heleboel frustratie en onsportiviteit uit de wereld helpen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws