Sonck springt in de bres voor Club Brugge: Ik snap dit niet

Sonck springt in de bres voor Club Brugge: "Ik snap dit niet"

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 20:45zo 10-02-2019 om 20:45

Laatste update: zondag 10 februari 2019 om 20:50zo 10-02-2019 om 20:50

Club Brugge heeft zondagmiddag op 2-2 steken tegen stadsgenoot Cercle. Aan de tweede goal van Cercle zat een geurtje, want Irvin Cardona leek nipt buitenspel te staan. Wesley Sonck vindt dat de VAR dit had moeten zien.

Sonck vindt dat er in dit geval wel degelijk sprake is van een zogeheten clear error. "Niet alleen het hoofd van Cardona, ook zijn schouder en zelfs zijn knie staan voorbij Denswil en dus ook voorbij de denkbeeldige offside-lijn", vertelt hij bij Proximus Sports.

Sonck grijpt meteen ook terug naar een fase van vorig seizoen. "Als we deze fase vergelijken met die ene fase van Diaby in het Constant Vanden Stockstadion (vorig seizoen in PO1, red.), dan vind ik dat het hier veel duidelijker buitenspel is. Daar greep de VAR wél in, nu niet. Ik snap dit niet. Ik ben benieuwd wat ze nu gaan communiceren."

Ook zijn collega Eric Van Meir van Play Sports heeft die mening. "Ik vind het buitenspel, al is het héél moeilijk te zien. Zijn hoofd is er voorbij. Maar Denswil staat achter Cardona en je kan zonder de juiste technologie moeilijk beslissen, daarom grijpen ze niet in volgens mij."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws