Anderlecht kan niet scoren en doet slechte zaak voor Play-Off 1

Anderlecht kan niet scoren en doet slechte zaak voor Play-Off 1

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 19:45zo 10-02-2019 om 19:45

Anderlecht is niet verder geraakt dan 0-0 tegen Zulte Waregem. Het elftal van Fred Rutten toonde veel goede wil, maar weinig doelrijpe kansen.

Anderlecht begon degelijk aan de partij en Dimata kon meteen gevaarlijk voor doel komen, maar hij kwam centimeters te kort. Even later scoorde Bongonda voor Essevee, maar wel uit buitenspel. Het tempo verwaterde daarna en enkel Bongonda kon nog voor gevaar zorgen. Hij testte Didillon, maar zijn schot was te zwak. Even later claimde Dimata een penalty na een duwfout, maar de VAR gaf geen krimp.

De tweede helft begon opnieuw sterk, met kansen voor Zulj en Bongonda. Het spel bij Anderlecht ging echter te traag en de weinige kansen werden om zeep geholpen. Het was vooral Zulj die nog twee grote kansen liet liggen. Anderlecht had te weinig wapens om de bezoekers pijn te doen en liep zo op een muur. Een late pegel van opnieuw Zulj stierf nog op het doelhout. Heel wat teleurgestelde fans vertrokken vroeger uit het Astridpark.

Anderlecht staat voorlopig wel naast KAA Gent op de zesde plaats, maar Gent speelt later nog tegen Moeskroen. De kans is dus reëel dat Anderlecht ook na deze speeldag niet in de top zes staat. STVV loopt zelfs al vier punten weg.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws