Cercle-held Begeyn ziet zwakke plek bij Club: Over hen kan ik beter zwijgen

Cercle-held Begeyn ziet zwakke plek bij Club: "Over hen kan ik beter zwijgen"

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 10:00zo 10-02-2019 om 10:00

Laatste update: zondag 10 februari 2019 om 10:46zo 10-02-2019 om 10:46

Met Cercle Brugge - Club Brugge staat er zondag een boeiende affiche op het programma. Doelman Ricky Begeyn (43) speelde voor beide ploegen, maar is toch vooral bekend als cultheld van Cercle. Daar speelde hij maar liefst vijf seizoenen.

In Het Nieuwsblad geeft hij zijn mening over de huidige doelmannen van beide clubs. "Over die van Club kan ik maar beter zwijgen. Horvath doet het nu niet slecht, maar echt top is hij niet", vertelt hij eerlijk.

Aan de overkant staat er een groter talent. "Voor ­Nardi heb ik het wel. Hij heeft enorm veel uitstraling, is ook een mooie jongen en goed qua gestalte, ik vind hem vrij ­compleet en grote fouten zag ik hem nog niet maken. Cercle zal straks te klein zijn voor hem."

Inmiddels is ook Miguel Vandamme terug na zijn strijd tegen leukemie. "Voor ­Vandamme heb ik het ook wel. Ik viel achterover toen ik las dat hij leukemie had. Zoals die terug vocht, respect. Daarvoor moet je karakter hebben. Ik weet wat ik zeg, want ik heb het - ook al was het voor andere redenen - ook moeten doen."

Begeyn was in zijn hoogdagen vaak het lachertje van de Club Brugge-fans. Het liedje "Ricky, je bent vannacht weer dronken geweest" was in die tijd heel populair.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws