Brugse derby op gespannen voet: 'Is het dispuut tussen Vormer en Leko uitgepraat?'

Brugse derby op gespannen voet: 'Is het dispuut tussen Vormer en Leko uitgepraat?'

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 09:44zo 10-02-2019 om 09:44

Laatste update: zondag 10 februari 2019 om 09:49zo 10-02-2019 om 09:49

De Brugse voetbalfans kijken nu al enkele weken reikhalzend uit naar deze zondag. De stadsderby tussen Cercle en Club levert immers altijd spanning op. Aimé Anthuenis wikt en weegt de kansen van beide teams.

'Hoewel Cercle op papier thuis speelt, is dat ook het geval voor Club. De derby wordt straks voor een vol huis gespeeld met drie vierde Club-supporters', weet de oud-bondscoach bij De Zondag. 'Bij Club is Wesley onzeker. Dat zou een aderlating zijn, want de mogelijke vervangers zijn Rezaei en Vossen en die zijn pas terug na blessure.'

Verder is het afwachten of het wisselincident van afgelopen weekend verteerd is. 'Andere kwestie: is het dispuut van vorige week tussen Vormer en Leko uitgepraat? Na een zwakke periode zijn de drie punten noodzakelijk voor Club', zet Anthuenis nog wat extra druk op de ketel.

En wat met de Vereniging? 'Voor Cercle is het de wedstrijd van het jaar', weet Anthuenis. 'Met 26 punten zijn ze gered. Zij kunnen ontspannen naar de wedstrijd toeleven, want verliezen is geen drama. Met Mercier als draaischijf kan Cercle eventueel voor de verrassing zorgen', besluit Anthuenis.

Poll

Wie wint de derby?

(150 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws