'Zoekend Everton zet 'El Loco' Bielsa hoog op lijstje ondanks Spy-gate'

'Zoekend Everton zet 'El Loco' Bielsa hoog op lijstje ondanks Spy-gate'

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 09:33zo 10-02-2019 om 09:33

Everton FC overweegt in te grijpen. The Toffees zien in Marcelo Bielsa een geschikte trainer, mocht Marco Silva worden ontslagen vanwege de teleurstellende resultaten, melden althans Engelse boulevardmedia.

Everton leed dit kalenderjaar al vijf nederlagen in de Premier League en lijkt naast een ticket voor Europees voetbal te gaan grijpen. Tot overmaat van ramp was Millwall te sterk in de vierde ronde van de FA Cup. De leiding van Everton hield tot dusver vertrouwen in Silva, maar daar kan snel verandering in komen, weet onder meer The Daily Mirror.

Hoewel Everton afgelopen zomer meer dan honderd miljoen euro spendeerde op de transfermarkt, kreeg de 41-jarige Portugees zijn elftal nog niet aan de praat. Het vertrouwen brokkelt dan ook af. Bij Everton zijn ze ondertussen onder de indruk van Bielsa, die met Leeds United aan kop gaat in het Championship en eerder onder meer Argentinië en Chili onder zijn hoede had.

De ophef die ontstond vanwege 'Spy-gate' is voor Everton geen reden om af te zien van de 63-jarige Bielsa. De flamboyante oefenmeester, die de bijnaam El Loco heeft, raakte in opspraak doordat hij een spion stuurde naar een besloten training van tegenstander Derby County.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws