Kritiek op Flamengo na drama: geen vergunning voor slaapzaal waar brand woedde

Kritiek op Flamengo na drama: geen vergunning voor slaapzaal waar brand woedde

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 09:16zo 10-02-2019 om 09:16

Flamengo verzet zich tegen de kritiek dat het slaapvertrek waar vrijdag tien jonge voetballers om het leven kwamen niet voldeed aan de veiligheidsvoorschriften. De brand ontstond door een piek in de elektriciteitstoevoer, melden diverse media.

Volgens de burgemeester van Rio de Janeiro is de Braziliaanse topclub 'al bijna dertig keer' opgeroepen het gebouw te sluiten. De slaapzaal in een ouder deel van het trainingscomplex Ninho do Urubu stond namelijk geregistreerd als parkeerplek en beschikte niet over de benodigde vergunningen.

Flamengo-directeur Reinaldo Belotti beweert echter dat er geen enkel verband is tussen de brand en de staat van de accommodatie. Volgens hem zijn de schommelingen in de elektriciteit ontstaan door een zware storm die elders in Rio ook voor zes doden zorgde. "Het was een opeenvolging van gebeurtenissen in een catastrofale dag voor Rio, die heeft geleid tot deze nog grotere catastrofe."

"De waarheid is dat het een tragisch incident is", stelt Belotti. "Het is niet gebeurd omdat Flamengo niet voldoende heeft geïnvesteerd in het gebouw of omdat de club zich daar niet druk om maakte. Het gebouw was comfortabel en adequaat. We waren er trots op."

De slachtoffers waren tussen de 14 en 16 jaar oud. Onder hen bevond zich ook de 15-jarige doelman Christian Esmério. Hij stond te boek als een exceptioneel talent en maakte deel uit van de Braziliaanse selectie onder 17 jaar.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws