Club laat schouders niet hangen: Genk is machine, maar het is nog niet gedaan

Club laat schouders niet hangen: "Genk is machine, maar het is nog niet gedaan"

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 08:31zo 10-02-2019 om 08:31

Nu zowel Standard Luik als Royal Antwerp FC verloren, ligt de weg open voor Club Brugge om de tweede plaats te verstevigen. Om leider KRC Genk in te halen, zal het echter nóg een versnelling hoger moeten schakelen. Volgens Siebe Schrijvers is dat zeker mogelijk.

"Genk is enorm goed. ’t Is een machine dit seizoen", strooit Schrijvers bij Het Laatste Nieuws eerst met lof naar zijn ex-club. "Ze hebben het beste voetbal gebracht, maar het is nog niet gedaan, hé. Ik vind het véél te vroeg om daarover te praten. We spelen volgende week tegen hen en nog twee keer in de play-offs", blikt de aanvaller al vooruit.

"Stel dat die beginnen, dan is de kloof vier of vijf punten. Wél is het zo dat, als Genk dit niveau aanhoudt, zij de grote favoriet zijn. Binnenskamers is het zo dat wij écht weten wat we willen. Dat zal in Gent of Standard of in Anderlecht ook wel zo zijn", verwijst Schrijvers naar de andere Belgische topclubs.

Van een 'Genk-obsessie' is in Brugge dus allerminst sprake. "Toen Genk verloor van Moeskroen gaf ons dat een boost, maar in al onze besprekingen is het woord Genk nog nooit gevallen", aldus Schrijvers. "Het competitiebeest in mij wil Genk dit seizoen verslaan, maar het is niet zo dat ik wekelijks zit te bidden opdat zij punten zouden verliezen."

Poll

Wie maakt de grootste kans om kampioen te worden?

(280 stemmen)

Plaats een reactie

Wim1966 +2201
zondag 10 februari 2019 om 08:55
Niemand houdt rekening met de kans dat Brugge geen PO1 haalt met nog Genk, STVV, Anderlecht en straks een stadsderby als programma.
Het verschil met Anderlecht is 7 punten en de sfeer was niet zo geweldig laatst.
Ik kijk uit naar de 2 resultaten straks...
Vind ik leuk
Kris1 +1290
zondag 10 februari 2019 om 09:33
Het zal alleszins anders moeten want het huidige niveau van Club is inderdaad niet veel hoger dan dat van STVV, Gent, Antwerp en zelfs Anderlecht. Standard en Genk zijn op dit moment sterker. De spelers beseffen ook dat het beter moet. Hopelijk kan Leko een variant op zijn systeem met Wesley bedenken. Zo niet dan moeten we hopen dat Wesley terug opstaat want anders zou het nog ferm kunnen mislopen.
Vind ik leuk
Marcenkie +259
zondag 10 februari 2019 om 09:42
Eindelijk een realist....
Vind ik leuk
Gimini +1344
zondag 10 februari 2019 om 09:30
Vele zullen denken , nu dat de turbo uit de Genkse motor verdwijnt, hebben we vrij spel. Vergeet het maar , het is niet de turbo die eruit is maar gewoon een ontstekingskaars die vervangen wordt, mss niet dezelfde kwaliteit , maar goed genoeg om de motor niet te laten sputteren .
Vind ik leuk
Marcenkie +259
zondag 10 februari 2019 om 09:44
Turbo is er voorlopig nog ni uit hé.... Mssn komt er wel een raket in de plaats met Ito....
Vind ik leuk
Marcus_A +2253
zondag 10 februari 2019 om 13:01
Brugge heeft via een stroman in Canada Genk alvast een flinke loer gedraaid😂😁
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws