Club laat schouders niet hangen: Genk is machine, maar het is nog niet gedaan

Club laat schouders niet hangen: "Genk is machine, maar het is nog niet gedaan"

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 08:31zo 10-02-2019 om 08:31

Nu zowel Standard Luik als Royal Antwerp FC verloren, ligt de weg open voor Club Brugge om de tweede plaats te verstevigen. Om leider KRC Genk in te halen, zal het echter nóg een versnelling hoger moeten schakelen. Volgens Siebe Schrijvers is dat zeker mogelijk.

"Genk is enorm goed. ’t Is een machine dit seizoen", strooit Schrijvers bij Het Laatste Nieuws eerst met lof naar zijn ex-club. "Ze hebben het beste voetbal gebracht, maar het is nog niet gedaan, hé. Ik vind het véél te vroeg om daarover te praten. We spelen volgende week tegen hen en nog twee keer in de play-offs", blikt de aanvaller al vooruit.

"Stel dat die beginnen, dan is de kloof vier of vijf punten. Wél is het zo dat, als Genk dit niveau aanhoudt, zij de grote favoriet zijn. Binnenskamers is het zo dat wij écht weten wat we willen. Dat zal in Gent of Standard of in Anderlecht ook wel zo zijn", verwijst Schrijvers naar de andere Belgische topclubs.

Van een 'Genk-obsessie' is in Brugge dus allerminst sprake. "Toen Genk verloor van Moeskroen gaf ons dat een boost, maar in al onze besprekingen is het woord Genk nog nooit gevallen", aldus Schrijvers. "Het competitiebeest in mij wil Genk dit seizoen verslaan, maar het is niet zo dat ik wekelijks zit te bidden opdat zij punten zouden verliezen."

Poll

Wie maakt de grootste kans om kampioen te worden?

(280 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws