Ramos luisterde naar het advies van Courtois: Dan trap ik hem keihard laag

Ramos luisterde naar het advies van Courtois: "Dan trap ik hem keihard laag"

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 08:14zo 10-02-2019 om 08:14

Real Madrid mag zich weer 'de ploeg van 't stad' noemen. In de altijd beladen derby met Atlético Madrid trok het elftal van Thibaut Courtois aan het langste eind (3-1). Zelf had de doelman eigenlijk weinig om handen.

'Courtois bekeek het allemaal vanop afstand. Hij kwam weinig in beeld. Zijn eerste save viel pas op het uur – hij redde uitstekend het schot van Giménez', maakt Het Laatste Nieuws een analyse. 'Courtois zal vanavond (zaterdag, nvdr.) ongetwijfeld een flesje kraken. Met de uitsmijter: “Het was leuk”, salueerde hij de pers. Adiós, muchachos.'

Nee, een bepalende rol hoefde Courtois niet te vervullen zaterdag. Misschien leverde hij zijn belangrijkste bijdrage wel eerder deze week. "Sergio en ik hadden het er gisteren vrijdag, nvdr) nog over – hoe hij een mogelijke strafschop wilde nemen. Ik vertelde dat Oblak lang zou wachten. ‘Oké, dan trap ik hem keihard laag in de hoek'", verwijst Courtois naar de strafschop van Real.

Plaats een reactie

Wim1966 +2201
zondag 10 februari 2019 om 08:41
Ipv de andere doelmannen te bestuderen zou hij zich beter toeleggen op de strafschopnemers en het pakken van die ballen. Daar kan hij nog duidelijk progressie maken.
Vind ik leuk
zondag 10 februari 2019 om 13:13
Eerder hoe mijn benen bijeen te houden
Vind ik leuk
Wim1966 +2201
zondag 10 februari 2019 om 13:34
Als doelman moet je je breed maken bij het uitkomen en toch zo stabiel dat je nog kan afzetten naar links of rechts. Ik vrees dat dit als keeper van 2m gewoon een fysiek nadeel is.
Niet in elke situatie is zijn gestalte een voordeel.
Het zijn enkel de hele grote toppers zoals Messi en Griezmann die het gedurfd en gerealiseerd hebben om te scoren tussen zijn benen, toch?
Ik zou hem adviseren om in de toekomst een broekrok te dragen zodat de ruimte onder zijn gat ook afgedekt is 😂
Vind ik leuk
zondag 10 februari 2019 om 13:37
Zou een vangnet tussen zijn benen toegelaten zijn ,misschien de toekomst voor de lange doelmannen
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws