Van Damme gunt Euvrard en Vercauteren eerste stunt net niet

09-02-2019 22:15 Laatste update: 22:32
1

In de strijd om de tweede periodetitel heeft KV Mechelen zaterdag een goede zaak gedaan. Tegen het Oud-Heverlee Leuven van Vincent Euvrard en Frank Vercauteren won Malinwa met 2-1. Pas in de slotfase maakte Van Damme de winnende treffer.

Oud-Heverlee Leuven bedankte deze week trainer Pearson voor bewezen diensten. Het bestuur van OHL stelde het duo Euvrard en Vercauteren aan. Die twee zagen hun ploeg op voorsprong komen in het AFAS-stadion. Maertens opende na 24 minuten de score. De 0-1 was zeker niet onverdiend te noemen.

KV Mechelen kon daarna moeilijk een vuist maken, maar good old De Camargo knikte na een corner nog voor de rust de gelijkmaker tegen de touwen. Voor de aanvaller was het al zijn veertiende treffer dit seizoen in de Proximus Leauge. Hij werd zo medetopschutter van 1B.

Na de pauze bleef OHL aardig meedoen. Bijna kwam het weer op voorsprong, maar Henry kopte tegen de paal. Ook Maertens was dicht bij een doelpunt, maar trof het zijnet. Mechelen kreeg weinig uitgespeelde kansen, maar corners kreeg het voldoende. Negen minuten voor tijd kon Van Damme dan toch de ban breken en Mechelen de drie punten bezorgen. Hubert kreeg bij OHL nog rood voor een klap richting De Camargo.

Door de zege staat Mechelen nu alleen aan de leiding in het tweede periode kampioenschap. Het telt drie punten meer dan KFCO Beerschot Wilrijk dat zondag nog Union ontvangt.