Gent en Anderlecht mogen beginnen te zweten, STVV verslaat Waasland-Beveren

09-02-2019 21:55 Laatste update: 21:58
16

In de strijd om een Play-Off 1-ticket heeft STVV een goede zaak gedaan. Thuis tegen Waasland-Beveren won het met 2-1 van Waasland-Beveren. Met een lucky goal maakte invaller Kosuke Kinoshita vlak voor het einde de winnende treffer.

Stayen liep opnieuw niet vol ondanks de hoge klassering van de Kanaries. De thuisploeg nam de beste start en kwam op voorsprong. Daar had het wel de VAR en een strafschop voor nodig. De man in het busje zag een fout van Caufriez op Botaka en de bal ging op de stip. Botaka ging zelf achter de bal staan. Hij stuurde Roef naar de foute hoek en het stond 1-0 voor STVV.

Vijf minuten later kregen we aan de andere kant hetzelfde scenario. Na ingrijpen van de VAR ging de bal op de stip. Ditmaal maakte Steppe een overtreding op Ampomah. Voor Waasland-Beveren klaarde Forte de klus. Zo stond het na 23 minuten 1-1 op Stayen.

Met het oog op Play-Off 1 kon STVV niets anders dan de match weer in handen nemen. Waasland-Beveren werd na achteren gedrukt, maar hield de gelijke stand wel vast tot aan het rustsignaal. Ampomah ging wel iets vroeger dan zijn ploegmaats naar de kleedkamer. De aanvaller blesseerde zich mede door het kunstgras van Stayen.

In de tweede periode trok Waasland-Beveren een dubbele muur op. STVV mocht de bal hebben van de bezoekers. De Kanaries zochten een gaatje in de achterhoede van Waasland-Beveren, maar vonden dat niet. Teixera, Boli en Botaka probeerden, maar slaagden niet in hun opzet. Toen het geloof uit Stayen verdween, hielp Roef een handje. De doelman van Waasland-Beveren schatte een bal fout in en Kinoshita scoorde zo eigenlijk zonder dat hij het wist. In de blessuretijd scoorde Waasland-Beveren nog, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Door de zege zet STVV KAA Gent en Anderlecht onder druk. STVV telt nu 42 punten. Gent (38 punten) en Anderlecht (37 punten) moeten zondag respectievelijk winnen van Moeskroen en Zulte Waregem om de Kanaries niet te ver te laten uitlopen.