Kortrijk mag na zege tegen Eupen blijven dromen van Play-Off 1

09-02-2019 21:47

KV Kortrijk speelt de volgende wedstrijd nog voor iets. De Kerels wonnen immers zaterdag met 0-1 van KAS Eupen en blijven zo (een beetje) in de race voor Play-Off 1.

De match in de Oostkantons begon met een minuut stilte voor een overleden medewerker van de thuisploeg. Voor de rust viel er in Eupen weinig te beleven. Van Crombrugge die zich misrekende op een terugspeelbal was één van de schaarse hoogtepunten. Ballen tussen de palen zagen we amper in het Kehrwegstadion.

Vlak voor de pauze konden we dan toch een doelpunt noteren. Met een kopbal van Avenatti Van Crombrugge te grazen. D'Haene tekende voor de assist.

Wie na de rust op veel beterschap had gerekend, kwam bedrogen uit. Kortrijk was blij met de voorsprong en controleerde de partij. Eupen kon te weinig tempo ontwikkelen om de bezoekers te ontwrichten.

Eigenlijk was het uitkijken naar het laatste fluitsignaal van Alen. Toen dat klonk, mocht Kortrijk de drie punten mee naar huis nemen. De Kerels staan nu op de negende plaats. Ze tellen nog vier punten minder dan de nummer zes in de stand, KAA Gent. De Buffalo's spelen op zondag nog tegen Royal Excel Moeskroen.