Bayern profiteert van misstap Dortmund: titelstrijd Bundesliga ligt weer open

09-02-2019 20:58

Bayern München heeft optimaal geprofiteerd van het slippertje van Borussia Dortmund in de Bundesliga. De titelverdediger was zaterdag met 3-1 te sterk voor Schalke 04.

Bayern kwam al na elf minuten op voorsprong. In een poging Robert Lewandowski van scoren af te houden tikte Jeffrey Bruma de bal achter zijn eigen doelman. Ahmed Kutucu bracht de formatie uit Gelsenkirchen halverwege de eerste helft echter verrassend langszij.

Het bleek een spaarzame opleving van Schalke, want niet veel later stond het alweer 2-1. Na een fraaie kaats van James Rodríguez sloeg Lewandowski toe. Voor de Pool was het zijn honderdste treffer in dienst van Bayern. Der Rekordmeister koesterde de voorsprong, maar kwam goed weg toen Bruma na rust op de paal kopte. Twee minuten later deelde de thuisploeg de genadeklap uit. Lewandowski probeerde het met een omhaal, maar bediende onbewust Serge Gnabry: 3-1.

Bayern nam in het vervolg gas terug, maar Schalke wist niet te profiteren. De formatie uit Beieren brengt de achterstand op Dortmund terug tot vijf punten. De koploper gaf eerder op de dag een 3-0 voorsprong weg tegen Hoffenheim: 3-3.