Anderlecht ziet Charleroi niet dichterbij komen na gelijkspel tegen Oostende

09-02-2019 19:50
5

Charleroi heeft het in extremis nagelaten om extra druk te zetten op RSC Anderlecht. Het was op weg naar een 1-0 zege, maar gaf die in allerlaatste instantie nog uit handen. 1-1.

Charleroi had al snel de controle in de partij en liet die de eerste helft ook helemaal niet los. Het zorgde voor ene pak hoekschoppen, veel gevaar voor de Oostendse zestien, maar niet echt voor hele grote kansen.

Een gelijke stand bij de rust was dan ook het gevolg voor beide teams. Al leek Charleroi dus wel de grote favoriet om na de pauze dat doelpuntje mee te graaien.

Ook na de pauze was het Charleroi dat KVO onder druk bleef houden. Op een aanval van KVO bleef het wachten. Tom De Sutter kwam maar niet in de wedstrijd en werd dan ook vervangen. Die inbreng van Sakala zorgde niet meteen voor een groot verschil.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, tot Jordi Vanlerberghe een kwartier voor tijd in de zestien in de fout ging. Charleroi kreeg een strafschop, Jérémy Perbet bedankte voor het geschenk en maakte er 1-0 van.

Een slag voor KVO, dat niet sterk genoeg leek om nog tegen te prikken. De tijd tikte voort en 1-0 stond op het einde van de reguliere speeltijd nog op het scorebord. In de blessuretijd werd er echter nog eens gescoord. Niet door Charleroi, wel door KVO. Tomasevic zorgde voor de 1-1 eindstand.