De bewogen dag van Courtois: van rat en pispaal tot de grote overwinnaar

De bewogen dag van Courtois: van rat en pispaal tot de grote overwinnaar

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 18:44za 09-02-2019 om 18:44

Thibaut Courtois heeft een bijzonder bewogen dag achter de rug. De Rode Duivel keerde zaterdag als doelman van Real Madrid terug naar zijn ex-club Atlético Madrid. Het werd ook een vurig duel voor hem.

Al van voor de wedstrijd was het bijzonder duidelijk wat de supporters van Atlético Madrid vonden van hun ex-speler. De zilveren legendetegel van Courtois die voor het stadion staat werd besmeurd met urine, pluchen ratten, bier enz.

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zo ziet de zilveren 'legendetegel' van #Courtois er momenteel uit, voor het stadion van #AtleticoMadrid #realmadrid #atletico #laliga Foto: Sjoerd Mossou

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on

Daar bleef het niet bij. Want onze nationale nummer één werd tijdens de opwarming voor de partij minutenlang uitgefloten. Courtois kreeg meteen te horen wat hem te wachten stond. Ook tijdens de match werd Courtois uitgefloten, maar kreeg hij nog meer ratten te zien. Tientallen pluchen knaagdieren werden richting de doelman gegooid.

De wedstrijd
Over naar de orde van de dag. De wedstrijd zelf. Voor rust moest onze Rode Duivel zich toch omdraaien bij een doelpunt van Antoine Griezmann. De Fransman plaatste de bal tussen de benen van Courtois in het doel. Dat Courtois opnieuw een bal door zijn benen liet glippen, leverde hem toch heel wat spottende kritiek op.

Courtois kon echter als laatste lachen. Hij pakte nog uit met een mooie redding, hield zijn ploeg recht en zag ploegmaats Casemiro, Sergio Ramos en Gareth Bale scoren. Bij elk doelpunt volgde er ook een uitbarsting van vreugde bij Courtois, voor de ogen van de fans van Atlético.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws