De bewogen dag van Courtois: van rat en pispaal tot de grote overwinnaar

De bewogen dag van Courtois: van rat en pispaal tot de grote overwinnaar

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 18:44za 09-02-2019 om 18:44

Thibaut Courtois heeft een bijzonder bewogen dag achter de rug. De Rode Duivel keerde zaterdag als doelman van Real Madrid terug naar zijn ex-club Atlético Madrid. Het werd ook een vurig duel voor hem.

Al van voor de wedstrijd was het bijzonder duidelijk wat de supporters van Atlético Madrid vonden van hun ex-speler. De zilveren legendetegel van Courtois die voor het stadion staat werd besmeurd met urine, pluchen ratten, bier enz.

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zo ziet de zilveren 'legendetegel' van #Courtois er momenteel uit, voor het stadion van #AtleticoMadrid #realmadrid #atletico #laliga Foto: Sjoerd Mossou

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on

Daar bleef het niet bij. Want onze nationale nummer één werd tijdens de opwarming voor de partij minutenlang uitgefloten. Courtois kreeg meteen te horen wat hem te wachten stond. Ook tijdens de match werd Courtois uitgefloten, maar kreeg hij nog meer ratten te zien. Tientallen pluchen knaagdieren werden richting de doelman gegooid.

De wedstrijd
Over naar de orde van de dag. De wedstrijd zelf. Voor rust moest onze Rode Duivel zich toch omdraaien bij een doelpunt van Antoine Griezmann. De Fransman plaatste de bal tussen de benen van Courtois in het doel. Dat Courtois opnieuw een bal door zijn benen liet glippen, leverde hem toch heel wat spottende kritiek op.

Courtois kon echter als laatste lachen. Hij pakte nog uit met een mooie redding, hield zijn ploeg recht en zag ploegmaats Casemiro, Sergio Ramos en Gareth Bale scoren. Bij elk doelpunt volgde er ook een uitbarsting van vreugde bij Courtois, voor de ogen van de fans van Atlético.

Plaats een reactie

w-b forever +1385
zaterdag 9 februari 2019 om 19:02
Wie een put graaft voor een ander.....de rest is geweten.
Vind ik leuk
Savior +1769
zaterdag 9 februari 2019 om 19:22
Kom op dit is toch logisch als je naar de grote rivaal gaat, dus beetje kinderachtig hoe hij reageert. Koester de momenten die je bij atletico hebt gehad en negeer dit gewoon.!
Vind ik leuk
Smuuw +1276
zondag 10 februari 2019 om 16:05
Niet logisch want hij werd niet gekocht en via een omweg van paar jaar is er weinig aan als je alleen maar verhuurd bent geweest. Trouwens als je voor de eerste tittel in 18jaar zorgt mag er meer respect zijn
Vind ik leuk
Savior +1769
zondag 10 februari 2019 om 17:41
Vind ik meer dan logisch (ik zou het zelf niet doen), maar als je van ajax naar feyenoord gaat (bv) is het logisch dat mensen van de harde kern rare dingen doen. Dat zien hun als verraden, dus wat ik al zeg het is niet iedereen maar je kunt het gewoon verwachten dus...
Vind ik leuk
Vancamp +239
zaterdag 9 februari 2019 om 20:26
wat kon anders verwachten,geweldige supporters?Beestig i p v geestig
[Reactie gewijzigd op zaterdag 9 februari 2019 om 20:27]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws