Courtois laat zich niet uit lood slaan en wint derby met Real tegen Atlético

09-02-2019 18:13
4

Real Madrid is sterk begonnen aan de cruciale reeks wedstrijden in de competitie, de Copa del Rey én de Champions League. De altijd beladen stadsderby (de oogst van zaterdagmiddag: acht gele kaarten en één rode, red.) tegen Atlético Madrid leverde een overwinning voor de in het wit gestoken gasten op.

De wedstrijd stond in het teken van doelman Thibaut Courtois: de Rode Duivel van Real Madrid keerde in het shirt van de aartsrivaal terug bij Los Rojiblancos en werd negentig minuten lang uitgejouwd. Courtois moest voor rust één keer vissen, nadat Antoine Griezmann vrij voor hem opdook en de bal tussen zijn benen door schoot.

Real Madrid was aanvankelijk op voorsprong gekomen door een fraaie omhaal van Casemiro en sloeg kort voor rust weer toe. De Koninklijke kreeg een strafschop na een overtreding op Vinicius Junior, ingezet buiten het strafschopgebied, die benut werd door Sergio Ramos.

Na rust leek Atlético op 2-2 te komen, maar de treffer van Alvaro Morata werd afgekeurd. Die klap kwam de thuisploeg niet meer te boven. Een kwartier voor tijd viel de wedstrijd in het slot: Luka Modric stuurde Gareth Bale de diepte in en de Welshman passeerde Jan Oblak met een strakke schuiver. Niet lang daarna haalde Thomas Partey door op Toni Kroos: het leverde de Ghanees zijn tweede gele kaart op.

Real Madrid komt op 45 punten en springt over de stadgenoot heen naar de tweede plek in de Primera Division. De achterstand op koploper FC Barcelona bedraagt vijf punten, maar de Catalanen komen zondag nog in actie. De Koninklijke komt woensdagavond weer in actie in de Champions League: Ajax is de tegenstander in de achtste finales.