Liverpool heeft koppositie na drie dagen weer terug: Wijnaldum grijpt hoofdrol

09-02-2019 17:57

Liverpool heeft de woensdag kwijtgeraakte Premier League-koppositie zaterdagmiddag weer heroverd op Manchester City. The Reds rekenen op het eigen Anfield gedecideerd af met Bournemouth.

Sadio Mané opende de score voor Liverpool. Daarna kon Georgino Wijnaldum met een knap doelpunt de score verdubbelen. Hij werd na een half uur spelen diep gestuurd door Andy Robertson en verschalkte doelman Artur Borus met een gevoelige lob.

Vlak na rust werd de wedstrijd beslist door topschutter Mohamed Salah, die rustig kon binnenschuiven na een subtiele hakbal van Roberto Firmino: 3-0. Manchester City kan zondag weer op gelijke hoogte komen, wanneer het de topper van Chelsea wint. Liverpool heeft echter nog een wedstrijd tegoed.

Ook in de overige wedstrijden was er een Belgische afvaardiging. Bankzitter Christian Kabasele zag zijn ploegmaats met 1-0 winnen van Everton. Invaller Laurent Depoitre kon met hekkensluiter Huddersfield Town geen potten breken tegen Arsenal. The Terriers maakten vlak voor tijd nog de aansluitingstreffer, maar lijken rechtstreeks op degradatie af te stevenen.

Christian Benteke en Michy Batshuayi hielden met Crystal Palace een punt over aan de stadsderby tegen West Ham United, die in 1-1 eindigde. Cardiff City boekte in de blessuretijd een cruciale 1-2 zege bij Southampton en verlaat de degradatiezone.