Rellen in Nederland: 'Ook mensen uit Genk betrokken'

Rellen in Nederland: 'Ook mensen uit Genk betrokken'

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 17:17za 09-02-2019 om 17:17

Laatste update: zaterdag 9 februari 2019 om 17:37za 09-02-2019 om 17:37

Zo'n vijftig tot zestig hooligans van PSV hebben vrijdagavond een aanval uitgevoerd op supporters van Fortuna Sittard. De Limburgse fans werden aangevallen in een kroeg, maar daarna verplaatste het gevecht zich naar buiten, zo meldt de regionale omroep 1Limburg. 'Ook mensen uit Genk zouden aanwezig zijn', meldt de Nederlandse regionale omroep. 

De aanleiding voor de massale vechtpartij zou het verbranden van een PSV-vlag zijn, een week geleden rond het onderlinge duel tussen beide clubs. Ook aanhangers van KRC Genk, die regelmatig samen optrekken met de Fortuna-fans waren bij de knokpartij aanwezig. De politie hield vijf mannen aan, in de leeftijd van 17 tot 29 jaar.

Een gedeelte van de hooligans koos vrijdagavond het hazenpad toen de politie in groten getale arriveerde. Agenten zetten de achtervolging in. Op het moment dat de politie één van de vluchters wilde controleren, dreigde deze op een agent in te rijden. Daarop loste de agent een waarschuwingsschot. De bestuurder en andere inzittenden werden gearresteerd, schrijft 1Limburg.

Volgens de buurtbewoners waren de vijftig tot zestig hooligans in het zwart gekleed. "Ze oefenden een aanval uit op een groep die bij het café stond", zegt burgemeester Cox. "Het schijnen mensen van PSV te zijn en het zou een reactie zijn op het in brand steken van een vlag van PSV. Ook mensen van Genk zouden erbij zijn geweest."

Cox noemt de ontwikkelingen 'onaanvaardbaar'. "En we moeten ervoor zorgen dat dit nooit meer gebeurt." Volgens een ooggetuige hadden de mannen bivakmutsen, knuppels en stokken bij zich.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws