Maehle, de verborgen uitblinker bij KRC Genk: Ongelooflijke evolutie

Maehle, de verborgen uitblinker bij KRC Genk: "Ongelooflijke evolutie"

09-02-2019 10:25
4

In voetbal kan het vaak verkeren. Vraag dat maar aan Joakim Maehle. Vorig seizoen zat de Deen regelmatig op de klok. Dit seizoen bewijst Maehle dat hij duidelijke meerwaarde is voor de fiere leider in de competitie.

Maehle kwam vorig seizoen in de competitie twinig keer in actie, maar daar zaten kleine invalbeurten en vroege wissels bij. Dit seizoen is Maehle niet meer weg te denken uit de Genkse basis. In elk competitieduel maakte de rechtsback zijn minuten. In negen van de tien gevallen speelde hij ook de volledige match.

Tegen Standard was Maehle opnieuw sterk. Met één pré-assist en één echte assist hielp Maehle Genk mee aan 2-0 overwinning tegen Standard. “En dat terwijl hij vorig seizoen nog geregeld op de bank zat", aldus coach Clement in Het Laatste Nieuws.

"Hij heeft een ongelooflijke motor - dat zag je ook bij die tweede goal. Dat is een enorm sterk wapen, want hij laat zijn tegenstander keer na keer achter hem lopen. Dat kost hen veel krachten, waardoor we in het slotkwartier vaak kunnen scoren. Die fysieke paraatheid zie ik overigens bij wel meer spelers van mijn ploeg. Maar het klopt dat Joakim een ongelooflijke evolutie heeft doorgemaakt."