'We moesten de Lukaku's wakker claxonneren, dan zag je boven het licht aangaan'

'We moesten de Lukaku's wakker claxonneren, dan zag je boven het licht aangaan'

09-02-2019 08:30
3

Momenteel komt Michaël Heylen uit voor Zulte Waregem, maar de verdediger was ook lange tijd actief voor RSC Anderlecht. Zo maakte hij ook de doorbraak van de broertjes Lukaku mee. Daar heeft hij nog een opvallende anekdote over.

De verdediger is een jeugdproduct van Anderlecht en speelde dus ook samen met de broertjes Lukaku. "We werden elke dag netjes opgehaald door 't buske. Ik herinner me nog dat ik de enige blanke was. Het was een toffe bende", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"De eerste stop was bij ons thuis in Wommelgem, dan reden we naar Wilrijk en naar Bornem. Daar moesten de ­Lukaku's opgepikt worden. Dat kon even duren", lacht Heylen. "We hebben daar vaak voor de deur staan wachten. En maar claxonneren. Dan zag je boven het licht aangaan. Dan wisten we dat ze uit hun bed waren gesukkeld", zegt Heylen.

Makkelijk was het volgens hem ook niet in zijn jeugdjaren; "Sport met school combineren, was niet evident. Als er al tijd was 1om te studeren, gebeurde dat vaak in 't buske. Het was de periode dat de PSP-spelletjes nog relatief nieuw waren, er was dus net iets te veel afleiding", geeft hij aan.