Vormer krijgt steun van ploegmaat bij Club Brugge: We zijn allemaal winnaars

Vormer krijgt steun van ploegmaat bij Club Brugge: "We zijn allemaal winnaars"

09-02-2019 08:01
5

Tijdens de partij tussen KAA Gent en Club Brugge botste het even tussen Ivan Leko en Ruud Vormer. De Nederlander werd vervangen door zijn trainer, maar die kon dat duidelijk matig appreciëren. Siebe Schrijvers begrijpt zijn reactie wel.

"We zijn allemaal winnaars", zegt Schrijvers in Het Laatste Nieuws. "Ook Vormer, ook onze coach. En dan botst dat wel eens. Dinsdag was daar niets van te merken toen we opnieuw zijn samengekomen. Het was zoals anders, hun onderlinge contact was dat ook. Zoiets gebeurt nu eenmaal in voetbal", geeft Schrijvers aan.

Hij tilt dan ook niet zwaar aan het akkefietje. "Op training botsen spelers ook, maar de dag daarna is dat voorbij. Zoiets moet kunnen, vind ik. Het toont aan hoe graag deze groep vooruit wil. Of ik zo zou reageren? Nu niet, maar Ruud heeft ook een heel andere status dan ik. Als ik hetzelfde zou hebben bereikt als Ruud, dan zou ik misschien ook wel eens zo reageren", aldus Schrijvers.

Slechte sfeer
Geruchten over een slechte sfeer bij Club Brugge verwijst hij meteen naar de vuilbak. "Men zegt wel eens dat de mot erin zit bij Club Brugge, maar daarmee ga ik niet akkoord. De resultaten zijn niet top, niet à la Club Brugge, zeg maar. Toch geloven wij in de groep zeker nog in alles wat mogelijk is. Als je arriveert op de club, is het niet zo dat de sfeer bedrukt is, laat staan slecht. Integendeel."

"We zijn gefocust en proberen ons af te schermen. Binnen de muren weten we heel goed wat onze doelen zijn. Van verzadiging is er ook geen sprake. De jongens die vorig jaar kampioen zijn geworden, weten maar al te goed hoe mooi dat was. Dat is vaak de beste motivatie", besluit hij.